18 Mart 2010 Perşembe

Yunus Parkları Rezaleti

Kedilicadı'nın Facebook'a gönderdiği linkten bu gerizekalı, bencil, duyarsız, bokluk ötesi uygulamanın Ölüdeniz Hisarönüne'de intikal edeceği haberini aldım. Kendi yazı yazdığım derginin forum kısmından ise çok şükür ki imza kampanyası başlatıldığını öğrendim.

Yeter artık ya! Yıllarca ayı oynattılar, köpekleri (ve tabi ki açlıktan onları yiyen diğer canlıları) ellerinde tüfeklerle, zehirli etler atarak öldürdüler, bıktık usandık bu medeniyetten uzak işlerden.

Yunuslar insan zekasına en yakın, aralarında iletişim ve kendi dilleri olan canlılardan biridir. Farzı mahal ki bunların hiçbirine sahip değiller ama kendi doğal ortamlarında yaşamaya hakları vardır yahu! Hatta bundan sonra pet shoplarda canlı, egzotik kuş ve sonrasının satılması ile ilgili de kampanya başlatılmalı. Neyse...

Verdiğim linke gidin ve imzanızı verin, hemen şimdi!!! Turkish Daily News'da yemin ediyorum onlarca yorum bırakmış orada yaşayan İngilizler ve diğer milletler. Aynı duyarlılığı gösterin, imza vermek yalnızca Atatürk dünyanın en iyi lideri mi? En iyi din veya bayrak bizde mi gibi saçma salak anketlerle sınırlı değil arkadaşlar. Kaldırın kıçınızı!

Link burada.

10 yorum:

Fifi Croissant dedi ki...

Yok, bu konularda cogunluk sessiz kalir, bu yaziyi da gormezler, digerlerini de, intihar eden yunuslari da.

Ama yaz suraya bir cul-caput yazisi, veya bebeginin bokunun kivamini incele 66 paragraf yaziyla, olmadi komsundan aldigin muya terlige "ikinci el ayakkabi" diyip uzerine tahtakale'den aldigin renkli plastikten meyvalar filan yapistir, moda ilahesi ol, o zaman "bebi$im" "kuki$im" kelimeleri ile dolu, sahte, samimiyetsiz yuz bin yorumcun olur, hatta bircogu sana yaltaklanmak icin imza da verir...

yasam hakkina duyarlilik sadece insan yasami icin varsayildiginda neler oluyor, onu bile goremiyorlar: adamlar bugun esek s.kiyor, kopek kesiyor, yarin karisinin kulagini burnunu kesiyor, cocugunu taciz ediyor. bilim dunyasi bunlarin ayni tipteki insanlarca yapildigini kanitlamis, ama bizim halkimizin anlamasi icin once yakinlarinda bir cocugun bogulup komurluge gomulmesi gerek herhalde.

evinkedisi dedi ki...

Ve ben işte böyle böyle deliriyorum, gidip şimdi Facebook'a bakacağım. Senin verdiğin linkten haberi girdim, bir de konuyla alakası olmasa da son derece kuvvetli dile getirilmiş olan kafatasçılıkla ilgili Açalya'nın yazısını...Ulan insanların kafası mı basmıyor, okuduğunu mu anlamıyor, anladığına mı değer vermiyor ben anlamadım. Sürekli o bok atılan ecnebiler(!) var ya hepsinin ayağını yıkayıp suyunu içsinler gerçekten, gördün işte o haberin altında kaç tane yorum girildiğini? Adamlar hiç bir şey yapamasalar duygularını düşüncelerini yazıyorlar yahu yuh!!!! İçine sıçim ben böyle toplumun.

Oya Kayacan dedi ki...

Yoruma ne gerek, kendimi bildim bileli içimi kanatan gerçekler bunlar. Çocukken çingene mahallesinden ayı kurtarmaya çabalamaya kadar vardırmıştım işi.

Link orada yok. Açık adres yazsan.

evinkedisi dedi ki...

Teşekkürler Oya, hemen düzeltiyorum. İşte diyorum ya her türlü öküzlükte insanların ayağa kalktığı, birleştiği bir dünya görmek ümidiyle...

Açalya dedi ki...

tek getirdiği döviz biraya verdiği para olan en paçoz, en sarhoş İngiliz turist için atmayacakları takla, yapmayacakları düzenbazlık yoktur bu itlerin.

evinkedisi dedi ki...

Açalya;

Hayır hayır, bilemiyorum verilen linke gittin mi? Orada o bölgede yaşamaya çalışan İngilizler var ve onların yaptığı bir dolu yorum...Ve hepsi birerbir haklı ve öfkeli. O insanlar zaten bu tür uygulamalara son derece karşı ve o şekilde düşünenler gitmezler de ancak belli ki bunun farkında olmayan çok yurdum insanı dolaşıyor ortalıkta, bir de bilgi aktarıyorsun hala sessiz hala domdom!

Açalya dedi ki...

Hayir hayir, ben o imza toplayan ve rahatsiz olan Ingiliz`lere birsey demiyorum ki. Manyak miyim ben, irkci da olmadigima gore!
Ben Fethiye`de calistim iki sene, yillar once kedicigim, bilirim oraya gelen pacoz Ingilizleri de, orada yasayan Ingilizleri de. Hisaronu`nun agzia sictiklarini da bilirim, oranin yerli halkini da, yerli halkin icinde takla atanlari da, bunlara kizanlari da...

miso dedi ki...

Evinkedisicim,
Dilekçeden ben de yolladım ve çok mutsuzum şu anda. Barselona'da hayvanat bahçesinde seyretmiştik yunusları; o kadar güzellerdi ki anlatamam. Hiç böyle düşünmemiştim. Çok üzüldüm şimdi. Hayvanım ben de :(

pıhh

evinkedisi dedi ki...

Açalya;

Bizim memlekette ağzına sıçılmadık yer bırakan neresi var Allah aşkına?! Haklısın her milletin içinden her tür insan çıkıyor ama genel görüntüyü bizimkiler çok kötü veriyor, bir de yazdığın zaman bir koruma, sürekli savunma...Belki de onu düşünerek yazdım sana dokunmuş oldu ucu ama alakası yok :)

Miso'm :)

Dürüstçe dile getirdiğin için çok teşekkürler, zararın neresinden dönülse kardır di mi bacım :))

Asortik Krep dedi ki...

İmza kampanyası devam etti ama sadece ihaleyi iptal etme yetkisi bakanlıktaymış, bu yüzden belediye iptal edemiyor ..
Oradaki İngilizlerden geldi zaten ilk tepkiler,imza kampanyasını başlatan onlar.
Turizm yaptığını sanan insanlarda mevcut, aralarında turizm yapmaya çalışanlarda.Zor yerdir Hisarönü.