30 Haziran 2008 Pazartesi

Dört Kala

Bu evde istemesem hiç bir şey yapmam, bizimki geçenlerde " Seyahate hazırlık anlamında fazla yükleme yapmayı sevmediğini " belirtti. Kısaca, zaten kızımın, kendimin ve O'nun ekstraları benim tarafımdan ayarlandığı için olsa gerek böyle bir yoruma gidildi. Neyse, her zamanki gibi seyahatlerden, başkalarının evinde eksiksiz olma stresiyle ne kadar gerildiğimden dert yanmayacağım ama şu son birkaç gündür yine sinirlerim gergin, atlayacak yer arıyorum diyebilirim. Hiçbir şey yapmamak veya yapmak konusu bana ait olsa bile öyle boktan bir sorumluluk duygum var ki, herşey düzgün olacak, atlanmayacak, giderken pis ve dağınık bir şey bırakılmayacak gibi saplantılar içindeyim. Hasta mıyım neyim bilmem ki?!

Buraya gelip de Türkiye'ye yola çıkmam arasındaki bir günüm mesela, İngiltere'den gelen herşeyin yıkanmış olması lazım, söylerim kayınvalideye gitmeden ne yapalım? Türkiye'de kalışım on güne çıkmış olsa bile ikinci hafta sonu yapılacak işler var. İstanbul'a gidip yayın eviyle görüşmek gibi...Bakalım ne olacak o konu?

Onun dışında daha Türkiye'ye sabahın üçünde ruh gibi adım attıktan sonra altıbuçuk arabalı vapurunun kalkışına kadar bekleme, ardından İzmir'e biletlerin ayırtılması durumu var. Dönüş bir günü yer, oradan buraya gelip doğru düzgün uyumadan bir yolculuk daha, ardından bir gün belki uyuyup İzmir'e...Zor olacak, İngiltere'de de on günden az kalınmaz ki!!! O kadar para harcanıp uçak biletleri alınıyor, saatlerce bekleme, itme, kakma...

Ağustos ayı buradayım. Ufaklık yaz okulunun ikinci dönemine girmiş olacak, ayın 15 i İngiltere'den geliyoruz ailecek, ardından hemen bir gün sonra kızın okulu başlamalı çünkü zaten dört gün kaçmış olacak. Bir aya sığdırılmış, tıkıştırılmış ülke ziyaretleri, ne diyeyim bilemiyorum. Bazısına hem seyahate çıkıyorsunuz hem de dır dır dır gibi gelebilir ama bunlar seyahat değil, aile ziyareti dikkat!

10 günlüğüne Catherine'nin yardımcısı bizde, O'na ziyaretçi odasını ayarlamam lazım, yıkanacak edecek kadın. Bu, kocam için gereksiz, dolayısıyla ne demektir?!!! Yapılacak işleri gereksiz bulduğu için orada olmayacak :( Ben tüm eşyaları bir yere gruplayacağım, odayı ve banyoyu ayların pisliğinden arındaracağım. Iyyy ıy!!!! Zaten bizimkine kalsa günlece aylarca evden çıkmasın, evde iş miş yapılmasın, acıkınca yemek sorulsun, ama gerisi önemli değil. Bense kıpır kıpır bir haldeyim şu an çünkü hakikaten İngiltere'den buraya geliş ve Türkiye'ye geçiş arasında zaman yokkkk!!!!

Dolayısıyla, hepinizin tatilinin iyi geçmesini diliyorum şimdiden. İşimin başına! Ağustos ayında görüşmek dileğiyle :)

9 yorum:

Goddess Artemis dedi ki...

İyi yolculuklar ve iyi tatiller! :o)

Unknown dedi ki...

Ne kadar içten yazmışsınız. Yormayın kendinizi o kadar ne olur :)) Yorulduğunuzla, yıprattığınızla kalıyorsunuz.Sonuç koca bir sıfır. Tatilinizin keyfini çıkartın.Her ne kadar aile ziyaretleri de olsa, bölünmüş de, sıkıntılı olacağını düşünüyorsanız olsa da boşverin gitsin...Naçizane önerim;Yere koyun üç valiz. Yapıverin listenizi, atın içine...su mu yok gideceğiniz yerde.kirlendi mi,yıkayın gitsin...
Yazık size de,emeklerinize de...
Gerilim,stres nereye kadar...
İyi yolculuklar,keyfi bol günler diliyorum.

Adsız dedi ki...

Mayıs ayının sonundan beri ben o haldeyim. Haftasonu yazlığa gidilecek, ertesi gün akşam gelinecek varsa misafir ağırlanacak.. Sonra tatiller de insanlar İstanbulu terkederken biz İstanbula aile ziyareti için gidiyoruz. Sülale kalabalık, Allahtan takmıyorum küsenleri yoksa herkesi memnun etmek ne mümkün..Kızların midesi bulanmasa arabayla giderim ama olmuyor 2 saatlik yola bile metpamid desteği gerkiyor..Bende zıvanadan çıktım...Haydi iyi tatiller tatlı yorgunluklar..

elektra dedi ki...

kedisicim, güzel geçsin tatilin, tüm hazırlık yorgunluğuna değsin umarım. sevgiler...

evinkedisi dedi ki...

Bütün bunları yazdıktan sonra bizimkinden üst katı temizlemesini rica ettim, biz ufaklıkla senenin son bale dersinden geldiğimizde merdivenler de dahil olmak üzere mis gibi bir temizlik kokusu kaşıladı bizleri.

Ben huysuzum kabul ediyorum ama halimden anlayan bir adamla evliyim, gerçekten bazen kendime bile sebeplerini bilsemde tahammül edemeyebilirim.

İşte diyorum ya bu hep çekirdek ailenizde yaşanacak bir şey, başka yere gidilince sürekli bir gözlenmişlik ve puan alma, puan verme durumları...

Neyse, hepinize şimdiden teşekkürler, evlerinde oturanlar kıymetini bilsin efendim, gidenler de güle güle gitsin güle güle gelsin, Ağustos'da görüşmek dileğiyle...

İyi tatiller :)

Ingiltereden Alisveris dedi ki...

merhaba yazinizi okuyunca sadec beninm aybni durum ve ruh hali icinde olmadigimi anldim :)
pzt si tr gidecez onun telasi ama bu ardada hafta sonu kayinvalidelere gidilip dugune gidilecek gecenin bi yarisnda havaalanina gitmek icin baskasinin evinden (kayinvalimdem hernekadar aile olsada kenid evin degil) yola cikilacak. ayni senin gibi nedenini bilmedigim bi sekilde sinir kupu durumdayim.neyse sadce yazayim istedim. yazilarinizi surekli okuyorum bu arada.iyi tatiller umarim hersey yolunda ve kolay gider. sevgiler

Fifi Croissant dedi ki...

Geçen sene yine bu seyahatin benzerine çıktığında tesadüfen bulup okumaya başlamıştım blogunu, tatilden gelene kadar eski yazıları bitirip yolunu gözlemiştim.

İyi tatiller, iyi dinlenmeler hepinize.

Ev işini dert edip durmamak lazım, nankör iş vesselam, değmez. :)

Adsız dedi ki...

tık tık..huuu gelmedin mi hala? hadi ama canımız sıkılıyor sen yokken..

evinkedisi dedi ki...

Geldim geldim...Yazanların hepsini de öptüm buradan :)))