31 Mayıs 2013 Cuma

Ben Bir Ceviz Ağacıyım Gezi Parkında

Ağaç bir sembol, yükseldi kollarını bir memleketin aydın insanına döndürdü, her bir dal ve yaprak başka bir insanı temsil etti büyüdü çoğaldı ve bir ülke oldu. İlk defa televizyona çıkan genç benim düşüdüklerimi söylüyor ya! Yaşasın Türk'ün kanı denmiyor, elhamdülillah müslümanız denmiyor, buradayız çünkü koşulsuz şartsız otoriteye karşıyız diyor yahu!!!!! Ölüp de gitmeden önce ülkemden uzak oturduğum yerden ağlayacağım aklıma gelir miydi?

Solcu bir babadan, bahçeye çıkarılıp yakılmış kitapların, silahların patladığı bir ortaokulun yanında öğrencilik yapmanın, üniversitede saçlarından sürüklenerek gözaltına alınan öğrencilerin ülkesinde, öldürülen gazeteci rekorunu elinde tutan bir ülkenin insanı olarak bu günleri görmek...

Sosyal paylaşım sitelerinde bölgelere gidip de fiziki varlığını göstermeyen herkes online, nöbette. Bu yalnızca bu yılların değil bütün bastırılmışlığın, sözde demokrasinin gömüldüğü andır. Sayılı televizyon haberleri sosyal sorumluluk çerçevesinde durumu vermiştir ama Türkiye'de yer yer üzerinde kalmazken başbakanın ve de kendini aydın addeden kişilerin canlı yayından Suriye'den bahsetmeleri abesle iştigaldir. Bırakın o konuyu da ülkenize dönün, bırakın yayını kapatsınlar ama siz onurunuzu koruyun!!!

Ben kendi adıma konuşayım, ne din istiyorum güdülenmek için ne de bir milletin diğer millete baskısını, maddi ve manevi. Herkesin eşit şartlarda algılandığı ve dürtülmeden istediği bilgiye istediği şekilde ulaştığı, fikirlerini rahatça içeri tıkılmadan, öldürülme korkusu olmadan dile getirdiği, politikacıların arkasında o sıra sıra dizilmiş elleri önlerinde saray ahalisini hatırlatan adamların durmadığı, insanların kul değil efendi olduğu bir ülke...Vatandaşın ve seçmen olanın ne olduğunu, neye kadir olduğunu bilmesini istiyorum. Efendi köle ilişkilerinin olmadığı...

Bu ülkede bunu yapacak potansiyel her zaman oldu ama bizler nazik yetiştirildik, korkutulduk, gücün altında ezildik ve ilk defa bir ağaç sembol oldu ve sokaklara döküldük.

Türkiye'nin her bir bölgesinde kendini dışarı atan, ölmeyi, yaralanmayı, sakat kalmayı göze alan yüce insanlar hepinize selam olsun!!!! Biliyorum buradan yazmak yetmez ama yürekler sizinle atıyor bilesiniz! Bu uğurda hayatını kaybedenler...Ne büyüksünüz!

https://www.facebook.com/photo.php?v=10151505725724332

Hiç yorum yok: