5 Şubat 2014 Çarşamba

Ben İstemiyorsam Paylaşmayacaksın Abi!

İnterneti neden kullanıyoruz? Özgürlüğü satılmış medyadan farklı olduğu için. 

Özgürlük ve demokrasi tanımı herkese göre değişir ve çoğumuzun özgürlüğü kendi doğru bulduğu konulardaki yayınları kapsar, oysaki esas özgürlük ve demokrasi yazıldığında ve okunduğunda insanı sallayacak derecede farklı bilgilerle karşılaşıldığında bile, hoşa gitmese de, dur bir bakayım bunun altında yatan nedir sorusunu uyandırandır.

Bundan sonra eskiye dönüş yaşanacak, ortamlar sığlaştırılacak, burası da aynı satılmış medyaya dönecek, bizler gibi farklı internet sağlayıcıları, ingilizce kaynak okuyabilende bir basamak daha özgürlük var ama Türkiye'nin bu durum cidden içine eder, hahahahohoho haberlere merhaba! 

İlk You Tube u kapatan zihniyet Atatürk'e hakaret i sebep aldı, 2007. Bilginin hiçbir şekilde kimi neyi hedef alırsa aslın sansürlenmesini, üstelik bunu yapan kişinin zihniyeti yerlerde sürünüyor ise doğru bulmuyorum. Bir bilgi paylaşıldığında" Ama benim duygularımı incittin." olayı yaşanırsa bunun sonu yok. Bilginin her türlüsünü oku, araştır, kaynağına git, vicdanını kullan ve anla. Okuduklarıyla sinir krizi geçiren bir toplumdan soğuk kanlı, araştıran ve anlayan bir topluma geçiş olmadıkça zaten özgürlükler ne ve kim için sorusu hep sorulur. İşte anlatmak istediğim budur, Atatürk'e hakaret diye sinir krizi geçiren ve sansür yapıldığında oh oldu diyenlerin şimdi bumerang kendisine döndü, ya öyle oluyor işte...

Adamına, zihniyete göre demokrasi denen şey uzun vadede bunu yapar.

Hiç yorum yok: