19 Aralık 2012 Çarşamba

Nasıl Oluyor da Oluyor?

Hakikaten şahsına münhasır memleketimin emlakçısını yazmadan edemedim, zira çok uzun zamandır gözlemlediğim bir durumdu, dile getirmek bu gece itibarıyla şart oldu.

Şu aralar sıklıkla ev bakmaktayım, genelde alacağım ürünlerde aptallık yapmam, çok araştırırım, sabırlı davranırım, acayip dolaşırım, fiyat ve kalite karşılaştırırım, bu şartlar altında kolay da kazık yemem.

Hadi bizler öylesine, sen ben şeklinde tüketici iken bunları yapabilir noktaya geliyoruz da siz bu işten para kazanan spunch bob square pants takımı nasıl oluyor da aşağıda örneklerini koyduğum fotoğraflarla ev pazarlamaya soyunuyorsunuz anlamak imkansız.

Fotoğraflara bakılınca zaten kelimeler kifayetsiz kalıyor değil mi?! Bunlar vallahi şimdi hemen elimin altına gelenler, daha o kadar komikleriyle karşılaştım ki...

Bu yazıyı okuyan sevgili emlakçı kardeşlerim;

Elin insanı ev pazarlarken o eve fotoğraf çekeceği haberini vererek gider, bu bir, yani önceden haberli gidildiğinden çıfıtçı çarşısı gibi daireler pek de kolay satılmaz. Bu bilinir de ondan...

Diğer yandan, evin duvarı, iki sandalyesi ya da terlikleri ayakkabıları kapıya konulmuş bir giriş, klozeti açık wc nin yanındaki vileda temizlik bezi falan o evi sattırmaz, hatta ardına bakmadan kaçılmasına sebep olur.  Fotoğraflara çocuklar, bebeler eşlik etmez (bazı evlerin çocukları girmiş fotoya yahu!) Evlerin bulundukları yerlerin haritada belirlenmesi tüketiciye kolaylık sağlar (bilirsiniz hani işte google'ın harita servisi falan diye bir şey var hani?)

Hah, şimdi de günün şakası şeklinde sergilenebilecek ev pazarlama fotoğraflarından bazıları, tutamam kendimi koyacam :))

Ciddi bir çalışma, kiriş kolon birleşimi süper bir detayla gözler önüne serilmiş, bu dairenin bana göre hiç şansı yok kesin gitti :)))

Gözlerin kontrolü cidden şart.

Koltuk takımını satıyor olabilir mi? :P

Hımmm! Çok güzel bir kombi, bu evi kesin satın almalıyım :)

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba Evinkedisi,

bu konuda yazmana sevindim. Ben de yillardir hep sasarim bu tür resimler gördügümde. Bu resimler bence sosyolojik olarak cok degerli:) Insanlarin evlerine bakisini acikca gösteriyor.

Ayrica emlakcilarin dili konusu var. Son yillarda Türkiye'de ev bakarken dikkatimi cekmisti, hatta bu emlakci dili hakkinda acaba bir seyler yazildimi diye düsünmüstüm.
Bir süre sonra evlerle ilgili verilen bilgilere süpheyle bakmaya basliyor insan. Bu cok yorucu bir sey. Umarim yakinda hosuna gidecek bir ev bulursun.

Sana ve ailene güzel bir yeni yil diliyorum.

Sara

evinkedisi dedi ki...

Teşekkürler Sara, bende toplum olarak ev döşeme anlayışını örnek dairelere oturtan (o zengin olanı tabi ki) ortahalli de böyle kolon kiriş ve dağınık yatak odasının çekilmesine izin veren, bunu satacağına inanan falan diye gider. Rezil bir durum cidden. Sevgiler...