13 Şubat 2011 Pazar

Biyoritm Denilen Boktan Şey.

Kesinlikle dönemlerim oluyor. Aynı bedenin içinde bu kadar farklı ruh hali yaşanır mı anlamak imkansız bir şey.

Mesela şu aralar domuz gibi yiyip, üzerine yatma fikri inanılmaz derecede çekiyor beni. Sonra bir şekilde sağlık gurusuna dönüşüyorum, hiç yorulmadan ve spor yapma isteğiyle kıvranma moduna giriyorum.

Fakat işin tuhaf tarafı eskiye oranla yediklerime dikkat etmediğimde ve beraberinde spor da yapılmadığında alınan kilolar... Hemen, sanki arka fonda beni tuş etmek için bekliyorlar gibi bir halleri varmışcasına bir bekleyiş...

Bence bu biz kadınlarda daha sıklıkla yaşanan bir durum. Nedeni ise bir şekilde dengesi değişen hormonlar. Hep erkeklerin söyledikleri bir şeydir ya "Siz kadınları anlamak imkansız gibi bir şey" Biz kendi kendimizi anlıyormuyuz ki be kardeşim?!!

Son birkaç zamandır evin detayları ilişiyor gözüme. Camlar sürgülü, birbiri içine geçiyor ve dışardan cam yıkamak denilen olay imkansız, geldiğimde bir tanesini çıkartıp odanın ortasına koyarken aklım da onunla çıkıyor sandım ama bir kere kaldırmış da bulundum. O sürgülerin arasına giren tozun yapışıklık derecesini anlatmak zor. Bir odayı ancak bitirebildim, sonra bugün antreyi elden geçirdim fakat çok sevimsiz bir iş. Bir elde tornavida, onun destek verdiği yumuşak bir bez, aralara gir iğrenç pisliği topla makinaya ince uç tak ve içine yolla. Hayır kadına yap desen birincisi anlatana kadar imanın gevrer, ikincisi yaparken içinden binbir küfür sallar, varsın ben yapayım o zaman da.

Bir de klimaların oda çıkışları var. Her odada genelde iki tane. Bazılarında oluşmuş bulunan pisliği anlatmaya kelimeler kifayetsiz kalır yemin ederim. Dört tane vidayla tutturulmuş bulunup, yerinden çıkanı, üzerine badana sürülüp, vidaları paslanıp yerinden oynatılmayanı var. Peki bunlar nasıl temizlenir?!!! Yerinden çıkınca da bitmiyor çıkan kısımda süpürge ve atılmak üzere kullanılacak bir düzine bez lazım lakin bu kir herhalde ev yapıldığı beri birikenden :((( Yani bir on yılı vardır diye düşünüyorum.

Ancak merdivene çıkıldığında görülen buzdolabının üzeri ise allameydi bugün. Arka kısımda kalan ve oldukça yüksek bir tavana bağlanan fayanslar ise üzerine bez sürüldüğünde karardıklarını gösterdiler hain hain...

1 numaralı kızım büyüyor. Eskiden benim de başımdan geçen dönemleri yaşıyor gibi. "Ben nereye aitim?" sorusu..."Neyle ilgileniyorum?"

Bir kısım kız çocukları insanı şaşırtacak denli kadınsı... Şu aralar aralarındaki konuşmaların temeli rujlar ve kıyafetler...En sevilenlerin bile değişimleri, uzaklaşmaları can yakıcı. Kızımdan daha çok ben mi üzülüyor, üzerime alınıyorum bilemiyorum ama kendi kendime yaptığım telkinde şöyle; " Sen O'nun hayatını yaşayamazsın, bunlar O'nun tecrübeleri." Evet doğru...ama...işte bir de böyle bir ama'sı var.

Bütün bunların yanında O'nunla ilgilenilmesi bekleyen, herşeyin sittir kıvamıyla arkada kalmasıyla beraber parka çıkarılması gereken 22 aylık ufaklık...

Üzerine her dışarı seyirttiğimizde " Beni de götürmüyor musunuz?" diye ağlamaklı bakan dört ayaklı...

Diyorum ya öküz gibi tıkınıp üzerine yatasım var diye boşuna değil!

Bir daha dünyaya gelirsem yemin ediyorum son derece geniş bir insan olacağım, yapılmış yapılmamış umrum olmayacak ahanda buraya yazıyorum.

6 yorum:

Ingiltereden Alisveris dedi ki...

Bende bu aralar kalorifer peteklerinin arkasinda arasinda olusan tozlari nasil temizlerim olayina taktim.:)) I wish I was a layback person too.

Berceste dedi ki...

Cok ayri konular pit diye bir postta toplanir mi, Pisim yazarsa toplanir :) Temizlik kismini pas geceyim ben. Kafayi yerdim herhalde. Genclik kismi zor iki taraf icin de. Anlayisli bir anne olduguna, sorunsuz asacaginiza inaniyorum ama. 22 aylik ile kosturmaca bu aralar en guzeli olsa gerek :) Ben bir daha dunyaya gelirsem, en genis ve umarsizindan erkek olmak isterdim herhalde. Hani su hersey onune hazir getirileninden :P

evinkedisi dedi ki...

Berceste'si? Öyle kadınlarda var, umarsız ve rahat. İnan o insanların yetiştirdiği çocuklar son derece de sakin. Neden? Sabahın köründe başlamıyor sorular, yatağını topladın mı? Saçlarını taradın mı, dişler fırçalanadı mı?...Kendi kendine bile bu göze girenler kısmından dert edinmediği için çevresine de aynı pozitif enerjiyi yayıyor, bizlerse herşey mükemmel olsun diye kıçımızı yırtıyoruz ve her daim sinirliyiz çünkü bit mi yorrrr!

Small Button Nose'cuk...Acaba aralara girecek kadar incelikte sopamsı bir şeye yıkanmış bezle atak yapsan? Olmuyor mu? Kolay gelsin :)))

Berceste dedi ki...

Tuylu sopalar satiliyor UK'de SMB, kalorifer arkalari icin onu kullaniyorduk biz :) Tozu aldigi gibi, silip yikayabiliyorsun da.

Ergen annesi dedi ki...

Temizlik için eline sağlık..Ergenlik zorrrr..

Ingiltereden Alisveris dedi ki...

iyi fikir tuylu sopalari gordum.tesekkurler.