6 Aralık 2009 Pazar

Kurban Bayramı!

Magissa'yı okudum da şimdi (blog herkese açık değil link vermiyorum o yüzden), yine aklıma O'nun yazdıklarıyla paralel bir sürü dangalaklık geldi.

Özellikle her sene nefret edip tiksinme noktasına geldiğim kurban bayramı...Sözde dini duyguları incinecek dangalakların senelerce hayvancağızları keseceğim diye el kol kesmeleri, yaşadıkları her alanda aynı ilkelliği sergilemeleri, şehir hayatı nedir, toplu yaşam şartları falan filan düşünmeden anlamadan kesip, biçip, kovalayıp çocuklarının alınlarına kan sürmeleri...

Kutlamıyorum, kutlamayacağım! Benim ve çocuğumun önünde kanırta kanırta katliam yapan yaratıkların duygularının incinmesiymiş, kıçımın kenarı diyorum ve diyeceğim!!!! Örnek mi? Hemen! Evlenmeden önce benimki Bakırköy'de yaşıyor arkadaşlarıyla, anlaşılmadıysa yeniden yazayım BA KIR KÖY! İstanbul'un en merkezi yerlerinden hani, bir bayram oldu, yemin ediyorum sokakların giderlerinden kan aktı, heryer günlerce kan ve iç organ koktu, birinci elden gördüm yaşadım ve ilerde kocam olacak adamdan utandım, Bursa'da yaşıyoruz sonra, yıllardan 99, yine bayram(!) her bir apartmanın altında kesim yapılıyor, kocalar enişteler bilmemne, karılar da ellerinde keser bıçaklar üst kattan alt kata kafalar uzamış " Ayyy şekerim sen etin hangi bölümünü kullanacaksın bu gece?" " İşte şurasını, harika oluyor kavurması tavsiye ederim!" şeklinde...Köpek dolaştırıyorum, hayvancağız bile hiç unutmam şaşkınlaşmıştı o ilkel kokulardan, durup havayı koklamıştı kaç kere, ne oldu acaba taşdevrine falan mı döndük şeklinde.

Bir de bu tipler bana " Kızım ne işin var senin o Arap ellerde, yaaa insanın istemediği ot dibinde bitermiş!" demeleri yok muuuu?! Al kafalarına at bir şey!

Birçok insanı tatmin etmeyecek, hatta haklarında kötü yazmadığım için rahatsızlık duyacaklar belki ama Türkiye'den çok daha dindar gösterilen bu ülkede ben kurban bayramında ortalığı kana bulayan, elini kolunu kesen, yollarda davar kovalayan bir pisliğe rastlamadım. Türk televizyonlarından her sene yayınlanan görüntülerden gınalar geldi artık, bu konuya el atılmamasından, her sene " İnsanlık dışı uygulamalarla hayvan kesen vatandaşa şu kadar ceza!" denilip bilerek, istenerek uygulama yapılmamasından da!

Hemen tekrar yazayım o gerzeklerin dediği gibi Araplar "Iyyy çok iğrenç insanlar! Bizim tanıdığın evini tutmuşlar da, içine sıçıp üzerine oturmuşlar!" diye bir şey yok, İstanbul'da otobüste minibüste osuran, özel arabasında burnunu karıştırıp, koltuk altından ortalığa korkunç kokular yayan, " Oruç tutuyoruz Allah kabul etsin abi!" derken ağzı lağım gibi kokan bir Arab'a rastlamadım. Hepsi son derece temiz, İngilizce'yi Türkler'den beş bin kat güzel konuşan, kibar ve kendi halinde insanlar. Kapalılıkları tamamıyla kendi kültürlerinden ve İslamiyet'in de bu kültürden çıkmasından öte bir şey değil. Öyle sen o bu şu neden açık diye laf atan, karı kıza bakan, bıyık buran Arap erkeği de görmedim hiç.

Ha, kendine göre farklı sorunları olan bir ülke ama bu problemlerden hiçbiri Türkiye'de kendi kasabasından başka yer görmeyip " Zaten beş yıl sonra petrolleri bitiyooo abii!" diyen kültürsüz dangalakların aktardığı ile alakalı değil.

Kısa ve öz, hiçbirşey Türkiye'de bizlere empoze edildiği gibi değil arkadaşlar ve dışardan bakıldığında çok eksiler var çoook! Böyle bok at izi kalsın hallerinden gına geçirdiğim ve kurban bayramı da buna vesile olduğundan yoksa başka bir şeyden değil. Bir de her yıl aynı görüntüler yahu! Seneler geçsin bir arpa boyu yol katedilsin be kardeşim! İstanbul boğazı kan gölüne dönmüş al onu haber yap, o haberi seyrederken de küs akrabanla barış, el öp, şeker kemir. Iyyy ıy hayret bir şey!

7 yorum:

Fifi Croissant dedi ki...

Evet sanırım biz Arapları 20 yıl önce Türkiye'yi istila eden leş turist kavimleri olarak tanımışız ve öyle de kalmış. Almanlar Türkleri yıllarca poturlu, bok kokan dağlılar olarak nasıl bildiyse bizimki de o hesap.

Öbdüm.

balanne melike dedi ki...

Bizde bıktık bu karın ağrılarından yahu!!!!!! Zengin milletiz arkadaşlar kurban kesip et verecek yer bulamadıklarından etleri bozup çöpe atan netice de bok yoluna gitmiş bir kurban yapan bir milete mensubum:((..Afrika da her 4 sn de bir çocuk açlıkdan ölüyor, onlara bağış yapın..bundan iyi hayır mı var?değil mi ya..

kecilerin cobani dedi ki...

Kedim, Dubai gerçekten batıyor mı??
Şahsen, yorum zaman aşımı var mı bilmiyorum ama,
kurban lafına karşıyım..Kurban..faprikalarda kesiyorlar biz de yiyoruz, o da kurban. hepimize kurban.
kendim kesmem, kesebileni de anlamaya çalışmakla birlikte zor zenaat, ben ordaki hayvana ayrıca acırım ama en kötüsü, bebelere besle yavrum diyip gözlerinin önünde gırtlaklamak. bi de kanını alnına şeyettirmek. daha az ilkel bir takım 'gereklilik'lerimiz olsa keşke.. modernize kurbanizasyon...

p1-diggam-e dedi ki...

dindarım çok şükür ama yazdıklarınızda sonuna kadar katılıyorum.Dini duygularım incinmedi:)))
Kurban kavramını Orhan Pamuk MASUMİYET MÜZESİN de 'en SEVDİĞİNİ EN SEVDİĞİNE VERMEK' diye ifade ediyor.Bizim dinimiz özünde çok estetik bir din.Ama cahil bir toplumuz..dindarımız da dindar olmayanımız da acı ki bu böyle..Görgüsüz bir toplum.

Araplara gelince evet araplar pistir(!)Türklerin düşmanı hepsi(!)
Önyargılar yok muu.....


ps: Ben kurban eti dışında eti severek yiyemeyen bir insanım.Çünkükurbanın kendine has bir kokusu temizliği olduğuna inanıyorum.Kurbanı sadece ehli kesmeli..çevreye zarar vererek zaten o ibadet tamamlanmış olmaz.TEMİZLİK İMANDANDIR.Hayvana eziyet edince zaten kurbanın anlamı da kalmıyor.İşte insanlar sadece ibadetlerini yapmış olmak için yapınca bunlar oluyor.İslamı algılayamamış bir toplumuz ne yazık ki..

Berceste dedi ki...

Bacim fena cosmussun, korktum!
Bi kerem sizin oranin Araplari medeni olabilir, hepsi icin genelleme yapmayalim :P Ben vicik vicik yagli elleriyle yemek yiyenlerden, ic camasiri giymeden beyaz entarileri ile salinarak gezenlerden pek hoslanmam ve hala da Istanbul semalarinda gorurum. Gittigim baska Arap memleketlerinde de gordum. Sizinkiler kat kat iyi Ingilizce konusabilirler ama o gelisim, egitimden dolayi degil, somurgecilikten dolayi olsa gerek. Arap aksanlarini anlamaya calismak da cabasi elbet :P Hos Tarzanca ile ortaya karisik iyi gider ya, ayri mevzuu :P
Gelelim kurban meselesine, ilkel usuller dogru degil, hos degil, hatta nahos otesi. Bununla ovunmek salakligini gosterenler daha da nahos otesi. Ama hani Urfa'da Oxford vardi da biz mi gitmedik misali bir durum :P Hos o okulun kokeni de Selcuklu Medresesine dayanir ya neyse... Dondurdum dolastirdim, diyecegim su ki, dinen gerekli bir durumda isini dogru yap be adam der benim dilim ve kalbim. Dogru yapmamak zaten gunah, bunu da bil, gunah isleme der dilim. Bu arada bizim kuzenin goncasi ile senin gonca ayni bolgede bulunmuslar, arkadas cikma ihtimalleri pek bir yuksek geldi bana, maille bir yazisiverelim bu durumu :)

elektra dedi ki...

sevgili kedi, yeni yılın kutlu minikleri ve seni kocaman öperim...

evinkedisi dedi ki...

Elektra'cım;

Çoook teşekkür ederim, bugünlerde bir yorum dahi yazmak beş günümü aldığından seninki de dahil olmak üzere kimselerin bloğuna girip de temennilerde bulunamadım affola :)

Sevgili Digam ve Berceste;

Ahanda ben lafımı ortaya kodum, beğenen alır, beğenmeyen bırakır gider :))) Hakikaten tartışacak enerjim de kalmadı ki be bacılar, rahat bırakın gari coşalım!

Çoban'ım;

Her memleket gibi Dubai'de öyle kolay kolay batmaz, Türkiye'den gelen ağzının suyu akmış, salyalı magazin takımının anlattığı Pazar Haberleri gibi değil hiçbir şey. Dubai'nin %90 dan fazla geliri turizmden geliyor, global bir iniş olduğunda gelen turist de bundan etkilenmez mi? He??? soruyorum!!!! Canımın içiii çok özledim ve de öpüyorum.