19 Kasım 2009 Perşembe

GDO

GDO ile ilgili fazla bir araştırma yapmaya vaktim olmadı ama ilk önce Berceste'den bir mail geldi, sonra televizyondan şöyle böyle bir şeyler.. Ardından bugün baktığım daha başka birkaç blog, Mutfakta Zen ve Sinek Sekiz...Sinek Sekiz çok güzel bir kampanya başlatmış, doğal tohumlarınızı saklayın ve zamanı gelince ekin diyor. Kampanya için de zarflar hazırlamış. Ne kadar yere yayılırsa o kadar iyi diyor. Ben ekledim, benden de bu bloglara gidip ilgilenen olursa diye kısaca yazayım istedim. Facebookda da gruba dahil olabilirsiniz, duyurulur :)

12 yorum:

kecilerin cobani dedi ki...

gereksiz, bikaç sene sonra ölcez zaten. boşver. kızlar nası

Berceste dedi ki...

Destek icin tesekkurler pisicigim. Gercekten elimizdekiler tamamen yok olmadan birseyler yapmamiz lazim! Fikir Sahibi Damaklar'a ve Pembe Domates agina bir bakin diyecegim ben de.

evinkedisi dedi ki...

Keçilerimin Çobanı;

Kısa ve öz durum bu şekilde özetlenir! Noktayı koymuşuz yine, haklısın, aslında ne tutarsak elimizde kaldığı için sanırım ben de bıktım artık ve bizim çocukların güzel bir dünya göreceğini hiççç sanmıyorum. 2012 filmi geldi mi oralara?

Berceste'cim;

Dün akşam hastalıktan süründüğüm için gözümün köşesiyle baktığım tv de leyhe sanırım bir takım değişikliklere gidildiğini gördüm bu GDO hakkında, doğru mudur? O sitelere de bakacağım :)

Berceste dedi ki...

Ne yazik ki lehte diyemeyecegim pisicigim. Benim en cok takildigim maddeden anladigim, urunleri getirenlerin sertifikalari kabul edilecekmis Mart 2010'a kadar. Bu demektir ki, siz getirin, biz kabul ederiz. Bol bol GDO'lu mal gecebilir! Etikette GDO'suz yazisi kabul goruyormus, bu iyi ama yazan dogru mu yaziyor? Kim denetleyecek? Sonra safsizlik oranindan kaynaklanan bir tolere edilebilir limit vardi. O da degismis, bu lehte mi alehte mi cok algilayamadim, zira iki gundur ben de epey yogun ve yorgunum. Hastayim derken????

evinkedisi dedi ki...

Nasıl ki sigorta şirketlerinin poliçeleri vardır ıncık gıncık, ürün alırken bunlar okunmalıdır, okunsa bile anlaşılmaz ya gerçi, aynen! Artık alınacak ürünün ki üzerinde prespektüsü, içindekiler bölümü varsa şayet, elmada, armutta yazıyor mu?!! okunacak, okunamayacak olanlar da allah kerim :( Burada dediğim gibi şimdi hiç böyle konuların esamesi bile okunmuyor, meyve ve sebze dünyanın dört bir yanından gelmekle beraber Amerika'dan nefis üzümler yiyoruz mesela.

Hastayım derken, ateş dışında aklına ne gelirse ondan :( Burun akması, hapşırma, öksürme, bir gün kulak, bir gün boğaz,, baş ağrısı, mukus v.b...Şimdi %70 daha iyiyim ama baş ağrısı hala var, hapşırma geldili gittili...Zoe de hastaydı, aynı semptomlar, mahvolduk resmen bir haftadır.

Berceste dedi ki...

Aynen dedigin gibi hersey okunup denetlenecek. Amerika'dan ozellikle Hawaii'den gelen papaya yenmeyecek. Misir kendi bahcende bile yetisse guvenilmeyecek. Misir cipsi tarih oldu. Icine sinerek yenilemeyecek. Peynirin mayasina bile GM mi diye bakilacak! Ister okusun insanlar ister okumasin. Dun markette dikkat ettim. Organik raflarina cok rabet olmazdi. Dun, dolup tasmisti alanlarla. Bir de etiket okuyorlardi hepsi. Seker alanlar, meyve suyu alanlar hep dikkatli idi. Biskuvi, hazir kek, kola raflarinin onu bombostu. Sise sutu aliyordu insanlar, kutu sutunden uzak duruyorlardi(biz de cig sut getirtiyoruz ciftlikten, Aysun the sutcu'muz sagolsun)... Yani bilinclenme baslamis burada. O kadar cok anlatildi ki TV'larda. Aynisi biberonlarin basina!

Gripseniz insallah domuz gibini kazasiz belasiz atlatmissinizdir pisicigim. Illaki ates olmuyormus onda. Boylece asi masi dusunmeden bu vartadan kurtulmus olursunuz. Biz o kadar tirsmis haldeyiz ki, nicedir alisverise bile cikamiyorduk Pon Pon hanimin korkusuna :(((( Aslinda tanidiklarimizdan gecirenler var ve onlarda cok sorun olmamis. Zaten ilk gecirenler sansli. Mikrop onlara guclenmeden gelmis oluyor. Insandan insana gucleniyor adi :((((

balanne melike dedi ki...

Geçmiş olsun kedicik..:))

Adsız dedi ki...

Dubai'deki kriz sizin oralara da uğradı mı Kedicik?
Fatma

evinkedisi dedi ki...

Fatma'cım;

Ben artık gördüğün gibi yazamaz hale geldim, bu bir disiplin ve yazmadıkça da sabun köpüğü gibi eriyip gidiyor, artık içimden de gelmiyor, kötü bir durum...Storm in a tea cup bu olaya bakış açımız, pek tabi ki yalnızca gelirinin %5 i petrol, diğer kısmı turizm olan bir eyaletin kan kaybetmesi ve bunun dünyadaki düşüşle paralel olması gayet doğal. Dubai petrolü olan bir Arap Emirliği değil, zekice kendi potansiyelini turizme yönlendirmiş durumda, tutuculuk ve din unusurunu en minimum düzeyde tutan yer. Üst düzeyde, sorumsuzca yapılan harcamalarda etkilenme sözkonusu, devlet sektörü kısmen daha garantide gözüküyor...şu anlık :) Ekonomik krizle beraber %30 küçülme yaşandı zaten. Bakalım zaman daha nelere gebe.

evinkedisi dedi ki...

Sevgili Berceste;

Şu satırları yazdığım zamanlarda yargıtay'ın kararı durduğunu öğrenmiş bulunuyorum. Haberlerde kamuoyundan gelen tepkilerden, bir vatandaşın dava açmasından falan bahsetti ki gerçekten harika hissettim!

Domuz gribinin en önemli semptomu ilaç alınmasına rağmen düşmeyen yüksek ateş, zaman zaman ishal ve kusma...Bunların olmadığı durumlarda tabi ki test hemen yapılacak ucuz bir şey değil ama soğuk algınlığı deniyor. Zaten domuz gribi ve soğuk algınlığı arasındaki farkın doktorlar arasında bile test yapmadan anlaşılamadığı söylenildi. Türkiye'den takip ettiğim pahalı bir test olduğu için özel sigortaların bunu teminat dışı bıraktığı, teknik olarak da buna hakim öyle her yerin olmadığı...Burada yüksek ateş veya bu yazdığım diğer belirtiler olduğunda acilden girebilmek ve özel hastaneye muayene olmak olası ancak aşı konusu kapandı, iklim özellikleri sebebiyle kış ayı bile 16 ile 25 hatta 30 derece arası gidip geldiği için okuldan ancak iki olay çıktı ve ölüm yok. Allah korusun ama fanusta yaşamak mümkün mü? Elden geldiğince tedbir alınacak ama gelirse de gelecek bir şekilde :( Şimdi hepimiz iyiyiz. Teşekkürler ilgine :)

evinkedisi dedi ki...

Melike'cim teşekkür ederim :)

Adsız dedi ki...

Hi,

I am new here..First post to just say hi to all community.

Thanks