18 Kasım 2008 Salı

Ne Kadar Cahil O Kadar Mutlu!

Son birkaç gündür havada çok hoş değişimler var. Üç gece önce yağmur ve gök gürültüsüyle uyandık mesela. Bulutlarımız da var...Sizlere komik geliyor ama burada açıp kapayan, esintili bir havaya sahip olmak o kadar güzel bir his veriyor ki insana anlatamam.

Ben ne yapıyorum? Kendimi iyi hissettiğimde yine sanki hamile değilmişim hareketliliğime geri dönüp, öğürme hissiyle yıkıldığımda kendime sinir oluyorum. İnsanın başına gelmeyince aklına da gelmiyor olumsuzluklar, o yüzden öyle secret'vari " Olumlu düşün olumluyu çek!" gibi 2 artı 2 dörttür arkadaş! vari felsefeleri çoook basite indirgenmiş buluyorum. Benim başıma kötü gelen şeylerin hiçbirini daha önceden aklıma dahi getirmemiştim mesela.

İkizlerim anne karnına düşmeden hayatta ikizlerle ilgili pek bir bilgim yoktu, erken doğum yapana kadar erken doğumun ne olduğunu bile bilmezdim, ikizlerden biri sayesinde hayatta duymadığım hastalıkları ve engelleri öğrendim, ikinci hamilelikte bebeğin kalbi durana kadar CMV denilen virüsünü de kimselerden duymamıştım.

Doktor milletinin niye hiçbir konuda kesin konuşmadığını bu yaşananlardan sonra anladım. Hamilelik çok zor, uzun ve meşakkatli bir süreç. Birinci trimestir bitiyor yaşasın denilemiyor ki! İkinci yarıda da kanama riski var. Vajinal yollardan kapılacak enfeksiyonlar, idrar yolları enfeksiyonu, hamilelikte oluşan şeker hastalığı, amniyon sıvısının gereğinden fazla olması...Rahat edemiyor insan.

Aslında düşünüyorum da bazen ne kadar cahilsen o kadar mutlusun yahu!

5 yorum:

Goddess Artemis dedi ki...

"Ignorance is bliss" diye boşuna denmemiş!

Nasıl başarırsınız bilemiyorum ama "daha az düşünmeye çalışın", desem, bilmem bir anlamı olur mu?

Ingiltereden Alisveris dedi ki...

katiliyorum cahilik mutluluktur :)...bilmeyip gormeyince biseyi istekler de azaliyor daha cok mutlu oluyosun. kac aylik oldu bebek?bende bi bebegim olmasini cok istiyorum hayirlisyla ama cokta korkuyorum.
neyse eminim hersey cok iyi olacak rahatlayacaksin butun sikintilarin duzelecek . sevgiler

evinkedisi dedi ki...

Artemis;

I ıh! Bir yararı olmaz :)) Yani sanmıyorum, benim kafamda kırk tilki dolaşır çünkü. Kafamın içindeki sesleri bazen üniversite anfisinde birbiriyle atışan seslere benzetiyorum. İç seslerimi susturamam, susmaz onlar!! Ama yine de teşekkürler :)

Small Button Nose'cuk;

Cahillik isteklerin yanında korkuları da minimuma indiren bir şey. Yani, ne kadar bir konu hakkında tecrübe edinip, okuyup kafa patlatmaya başlıyorsun o kadar korkuların artmaya maalesef. Çünkü o zaman anlıyorsun ki hayatta hiçbir şey öyle çoook kolay değil.

İstediğin neyse kavuşman dileğiyle :) Yorumuna teşekkür ederim.

Adsız dedi ki...

Bilmemenin verdiği rahatlık= dayanılmaz hafiflik..O senin dediğin 2. trimester komplikasyonları ektrem yahu dert etme sen. o kadar kanamaya rağmen benim en lezzetli dönemim o dönnemdi. Yükselen beta Hcg hormonuyla beraber endorfinde artsa keşke...sevgiler...

evinkedisi dedi ki...

Ah keşke artsa da...

İkinci trimestr de evet ekstrem mekstrem ama benim birincide doğum ikinci trimestr sonu olmuştu :(((

Zaten ondan bu kadar korkular, telaşlar, azami bir koruma içgüdüsü, agresiflikler...

Sana da sevgiler :)